неделя, юли 01, 2007

за училищните лагери

вчера отидохме да посетим брат ми, който до края на седмицата се подвизава на всеизвестното за казанлъчани място - Паниците. Та Паниците е едно .. местенце до гр. Калофер, където се правят лагери от всякакъв тип, включително и онези прочути математически лагери на Тео (лудите математици го знаят :)..).. и братчето е на лагер на Паниците.. разбира се, като отидохме на базата и започнахме да разглеждаме лицата на дечицата, които припкаха по безкрайната поляна, не намерихме наш'то лапе.. оказа се, че ходили да се разкарват из еко-пътечка (доста модерно последно време).. изчакахме го.. изчакахме да се наяде като м/увременно се припичахме на слънцето до 2 изпочупени баскетболни коша на нещо като игрище, обрасло в трева, което никога не е било асфалтирано или бетонирано.. общо-взето - странна гледка..
след като дребния обядва, се замъкнахме за по сладолед и се пуснахме на полянка на рекичката (естествено придвижването с кола, защото нямахме бог знае колко време).. та стигнахме до рекичката..
разпънахме чаршиите (не бяха много този път) и с брат ми естествено веднага нагазихме боси в локвата (реката) и почнахме усилено да тренираме уменията си за правене на жабки (трябва да се похваля, че успях да направя около 8-9 жабки (кръгчетата бяха бая близо, та трудно се брояха) с едно доста добро камъче, а това си ми е личен рекорд :)..).. като се посъстезавахме малко (около час :D), преминахме към други занимания - пробвахме да ловим малки рибки с голи ръце (ако някой е успявай - да издава методите, защото ние се провалихме мизерно..).. после естествено дойде мигът на родителското тяло и се наложи бързо да излезем под заплаха от настинка и други такива родителски наказания :):):).. но след като мааалко поизсъхнахме, седнали на дървените пейки (около рекичката на много места имаше масивни дървени пейки с масички, както и камъни уплътнени с цимент, направени за огнища), тръгнахме да хайманосваме из полянките преди да получим следващо разрешение да се измиокрим в реката.. та последва бягане подир скакалци, което завърши с два нови питомци, затворени временно в бутилка от сокче (е! в крайна сметка свършиха в градинката пред блока ни в Казанлък - да се надяваме, че брат ми няма да попита повече за тях..).. та общо взето това се случи.. после върнахме брат ми при приятелите му и се прибрахме вкъщи..

Етикети:

1 Comments:

Blogger MadMaster said...

Детска му работа :)

3:24 сл.об.  

Публикуване на коментар

<< Home